Televisie Film van de Dag

Scène uit 10 Things I Hate About You (Gil Junger, 1999, VS). 10 THINGS I HATE ABOUT YOU Heath Ledger foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

10 Things I Hate About You. Shakespeare-verfilmingen komen in alle soorten en maten. Het toneelstuk The Taming of the Shrew is meermalen verfilmd. Eerst als musical Kiss Me Kate (1953), toen als Elizabeth Taylor/Richard Burton-verhikel (1967) en zeven jaar geleden als de high-schoolfilm 10 Things I Hate About You. In die versie heet Katherina Katarina, Petruchio wordt Patrick en Bianca blijft Bianca. De plot is grotendeels hetzelfde gebleven: Bianca wil graag met een jongen uitgaan, maar mag dat pas van haar vader als Katarina een vriendje heeft. Probleempje: de heetgebakerde Katarina heeft een hekel aan jongens. Bianca probeert haar te koppelen aan die nieuwe, mysterieuze jongen op school, in de hoop dat zijn zwijgzaamheid haar prikkelt. Dankzij Julia Stiles en een nog jonge Heath Ledger (Brokeback Mountain) bevat de update een aantal gedenkwaardige scènes. (Gil Junger, 1999, VS), Net 5, 20.30-22.20u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg