Schalken beëindigt tennisloopbaan na veel blessureleed

Rotterdam, 29 Maart. Sjeng Schalken beëindigt met onmiddellijke ingang zijn tenniscarrière. De 30-jarige Limburger heeft zijn besluit vanmorgen bekendgemaakt in Den Bosch bij de presentatie van het grastoernooi in Rosmalen. Schalken kwam in februari vorig jaar bij een challenger-toernooi in Italië voor het laatst in actie. Hij ondervond de afgelopen twee jaar erg veel fysieke tegenslag. De tennisser behaalde in zijn dertienjarige profcarrière negen toernooizeges. Schalken speelde zijn beste tennis in 2002. De baseliner bereikte destijds de kwartfinale op Wimbledon en de halve finale op de US Open. In april 2003 was Schalken even nummer elf van de wereldranglijst. De tennisser zal zich de komende tijd verder bezig gaan houden met zijn eigen kledinglijn. Het ligt niet in de verwachting dat Schalken in de toekomst als tenniscoach actief zal worden.