Radio Voorkeur

Desmet live. Schrijver en regisseur Eric de Vroedt onderzoekt met zijn theaterproject MightySociety maatschappelijke ontwikkelingen. Hij vertelt over MightySociety4, een thriller over geluk en globalisering. Verder o.a. de kunstenaar Marcel van Eeden, die dagelijks een tekening maakt op zijn weblog als onderdeel van een Encyclopedie van het onderbewustzijn en schrijver/journalist Binnert de Beaufort die een protestlied zingt over Geert Wilders en praat over de onbeschoftheid van het Nederlandse volk. Harry van Bommel (SP) en Luuk Blom (PvdA) debatteren over de toekomst van Europa. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Socioloog Menno Hurenkamp plaatst kanttekeningen bij het fenomeen ‘culturele broedplaatsen’. Beeldend kunstenares Jacqueline Heerema bekijkt het kunstwerk De astronaut die de zee dirigeert van Jan Fabre. Verder de documentaire Vervliegende Geuren. De wereld verandert en gaat ook anders ruiken. Ook de parfums ruiken nu anders dan dertig jaar geleden. Is het mogelijk om geuren vast te houden en te conserveren? Kan de geur van vroeger worden gereconstrueerd? Concertzender, 20.02-22.02u.