Overige Films

White Men Can’t Jump (Ron Shelton, 1992, VS). Regisseur van ‘Bull Durham’ vertelt, ogenschijnlijk achteloos, over de verslaving aan sportbeoefening en drijft hilarisch de spot met raciale vooroordelen. Zwarte Wesley Snipes en blanke Woody Harrelson spelen basketbal en sluiten weddenschappen af op pleintjes in Los Angeles. RTL7, 20.30-22.40u.

Le samourai (Jean-Pierre Melville, 1967, Frankrijk). Zwijgzame gangster met veel beroepseer komt steeds verder in het nauw na moord op nachtclubeigenaar. Monumentaal strakke genrefilm, hoogtepunt in de oeuvres van regisseur Melville en acteur Alain Delon. Arte, 20.40-22.20u.

Ronin (John Frankenheimer, 1998, VS). Ouderwets degelijke actiethriller met vele achtervolgingen per auto en een hoofdrol van Robert De Niro als werkloze spion die samen met enkele collega’s een mysterieus koffertje moet achterhalen. Speelt grotendeels in Parijs. Veronica, 21.45-24.00u.