Om naar uit te kijken

POP

London CallingNog voor de bekendmaking van het programma was London Calling uitverkocht. Het gezaghebbende tweedaagse festival voor nieuwe Britse popmuziek brengt ditmaal Kate Nash, Pigeon Detectives, The Twang, Wombats, These New Puritans en The Long Blondes (30 maart), The Enemy, Moke, Air Traffic, The Strange Death of Liberal England, The Violets, Harrisons en Victorian English Gentlemens Club (31 maart)

30-31 maart Paradiso, Amsterdam. Inl www.londoncalling.nl.

TONEEL

Mexicaanse Hond De grote theatermaker en cineast Alex van Warmerdam voegt een nieuwe zwarte komedie toe aan zijn vormvaste oeuvre vol kortaangebonden types. In Wees ons genadig, zijn eerste toneelstuk in drie jaar tijd, speelt Ariane Schluter de muze van drie talentloze kunstenaars. Het kan echter ook dat zij de talentloze muze van drie grote kunstenaars is. Gespeeld door Pierre Bokma, Aat Ceelen en de jonge Vlaamse zanger Stefaan Degand.

Première 30 maart Stadsschouwburg, Amsterdam. Tournee t/m 15 juni. Inl 020-6060600 of www.orkater.nl.

POËZIE

Nacht van de Poëzie Zaterdag vindt in Vredenburg Utrecht de Nacht van de Poëzie plaats. Van acht uur ’s avonds tot drie uur ’s nachts lezen meer dan twintig Nederlandstalige dichters uit België en Nederland voor uit eigen werk. De voordrachten worden afgewisseld door muzikale en andere entr’actes. Vast onderdeel van de Nacht is de boekenmarkt, die in de foyer is ingericht. Piet Piryns en Menno Wigman presenteren.

31 maart Vredenburg Utrecht. Toegang: €29,50. Kaartjes: 030-2314544. Inl: www.vredenburg.nl/nacht

KLASSIEK

Rach 3 Het Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov werd tien jaar geleden berucht door de film Shine over de Australische pianist David Helfgott die gek werd van het spelen van ‘Rach 3’. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest wordt het gespeeld door de Russische pianist Arcadi Volodos. Mikhail Pletnev, zelf ook pianist, dirigeert daarna de Symfonie nr. 6 van Glazoenov (‘Glaz 6’).

4, 5 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam res 020 6781345; 7 april 20u15 MC Vredenburg Utrecht res 030 2314544; Radio 4: 8 april 14u15.

BEELDENDE KUNST

Impakt FestivalVanavond gaat het 18de Impakt Festival in Utrecht van start met een muzikaal optreden van kunstenaar Carsten Nicolai. Het Impakt Festival biedt jaarlijks een overzicht van actuele mediakunst: muziek, film, video, discussies, internetkunst en tentoonstellingen. Het Panorama-gedeelte laat een selectie zien van de hoogtepunten van buitenlandse festivals, en in het Centraal Museum zijn presentaties van Miriam Bäckström en Ursula Mayer.

T/m 1 april in Utrecht. Inl: www.impakt.nl.