Offside

Offside Een wet die geen wet is, maar waarvan iedereen denkt dat het een wet is. Zo omschrijft de Iraanse filmmaker Jafar Panahi (1960) de ongeschreven regel dat vrouwen in zijn land geen voetbalwedstrijden mogen bijwonen. Offside gaat over meisjes die per se de laatste plaatsingswedstrijd van het Iraanse voetbalelftal voor het wereldkampioenschap willen zien, hoewel vrouwen de toegang tot het stadion wordt verboden. Toch gaan ze, vermomd als jongen, als soldaat. Met: Sima Mobarak-Shahi, Mohammad Kheir-abadi. In: Movies, A'dam; Filmhuis, Den Haag; Lux, Nijmegen. scene uit de film Offside (2006) FOTO: A-Film A-Film

Een wet die geen wet is, maar waarvan iedereen denkt dat het een wet is. Zo omschrijft de Iraanse filmmaker Jafar Panahi (1960) de ongeschreven regel dat vrouwen in zijn land geen voetbalwedstrijden mogen bijwonen. Offside gaat over meisjes die per se de laatste plaatsingswedstrijd van het Iraanse voetbalelftal voor het wereldkampioenschap willen zien, hoewel vrouwen de toegang tot het stadion wordt verboden. Toch gaan ze, vermomd als jongen, als soldaat. Met: Sima Mobarak-Shahi, Mohammad Kheir-abadi. In: Movies, A'dam; Filmhuis, Den Haag; Lux, Nijmegen.