Nieuwe arrestaties oppositie Zimbabwe, `onder wie Tsvangirai`

Harare. In Zimbabwe is gisteren opnieuw een aantal leden van de oppositie gearresteerd. Volgens politieke partij Beweging voor Democratische Verandering (MDC) was oppositieleider Morgan Tsvangirai een van de twintig arrestanten, maar werd hij na een verhoor van enkele uren weer vrijgelaten. De politie, die ontkent Tsvangirai te hebben aangehouden, zegt tien mensen te hebben gearresteerd op verdenking van het plegen van aanslagen. Twee weken geleden werd Tsvangirai gearresteerd en door de politie zwaar mishandeld. Daarover ontstond internationaal grote beroering. Gistermiddag kwam de Zimbabweaanse president Robert Mugabe aan in Tanzania voor een top met andere regeringsleiders uit zuidelijk Afrika. Waarnemers gaan ervan uit dat op die bijeenkomst in Dar-es-Salaam ook de leiders van Zimbawe`s buurlanden achter gesloten deuren druk zullen uitoefenen op Mugabe zijn harde houding te laten varen. Mugabe beschuldigt Tsvangirai en zijn MDC ervan onrust te zaaien in Zimbabwe.

Op news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6456027.stm een verzameling Zimbabweaanse blogs