Maradona door beroerte getroffen

De 46-jarige oud-voetballer Diego Maradona is gisteravond met spoed opgenomen in een ziekenhuis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De volgens de Argentijnen beste voetballer aller tijden kreeg gistermiddag een beroerte.

Zijn lijfarts Alfredo Cahe liet na de opname in een verklaring weten dat het instorten van Maradona te wijten is aan overmatig roken, eten en drankgebruik. Het goede nieuws, zo staat expliciet in het medische bulletin, is dat de gang naar het ziekenhuis van ‘Pluisje’ „geen verband houdt met verslaving aan gevaarlijke drugs”.

Het nieuws over Maradona komt nadat er de afgelopen weken in de media steeds meer verhalen waren verschenen over het uitbundige nachtleven van de voetbalspits. Hij maakt lange nachten in de disco’s, eet pizza’s zoals in oude tijden en is kettingroker van dikke Cubaanse sigaren. Geen goede gewoonten voor de man die precies drie jaar geleden op een vergelijkbare manier in het ziekenhuis belandde. Hij was toen vijftig kilo te zwaar.

Maradona leek op te knappen na een maagverkleining in Colombia. Hij begon weer te voetballen en presenteerde een eigen televisieprogramma ‘La Noche del 10’ (de nacht van nummer tien) dat zeer hoge kijkcijfers behaalde.

Maar nu is Maradona weer even bolrond als een paar jaar geleden. Hij zou een dezer dagen naar Zwitserland gaan om onder medische begeleiding af te vallen. Het is onduidelijk of dat doorgaat.

Televisieprogramma’s werden gisteravond in Argentinië onderbroken met ‘breaking news’ over Diego. Zijn twee dochters, Dalma en Gianinna, staan naast zijn bed. Fans van de Argentijnse legende verzamelen zich bij het Sanatorium Güemes om te bidden.