Jimmy Rosenberg

Jimmy Rosenberg Mooie, misschien soms wat té mooie documentaire over het (ex-) gitaarwonder Jimmy Rosenberg, op heel jonge leeftijd al gedoodverfd als opvolger van Django Reinhardt. Filmer Jeroen Berkvens zocht de door drugs en criminaliteit geknakte zigeunergitarist op en maakte een intens en roerend portret. De hoofdpersoon lijkt soms wat afwezig, soms uitwegen te zoeken, maar de camera registreert al die wegkijkende blikken en biedt zo aanknopingspunten voor een echte kennismaking. Regie: Jeroen Berkvens. In: 5 bioscopen. scene uit de film Jimmy Rosenberg - de Vader, de Zoon & het Talent FOTO: Cinema Delicatessen Cinema Delicatessen

Mooie, misschien soms wat té mooie documentaire over het (ex-) gitaarwonder Jimmy Rosenberg, op heel jonge leeftijd al gedoodverfd als opvolger van Django Reinhardt. Filmer Jeroen Berkvens zocht de door drugs en criminaliteit geknakte zigeunergitarist op en maakte een intens en roerend portret. De hoofdpersoon lijkt soms wat afwezig, soms uitwegen te zoeken, maar de camera registreert al die wegkijkende blikken en biedt zo aanknopingspunten voor een echte kennismaking.

Regie: Jeroen Berkvens. In: 5 bioscopen.