Indonesië stuurt toch weer virus op

rotterdam, 29 maart. Indonesië begint weer met het opsturen van monsters van griepvirussen naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat heeft gezondheidsminister Siti Fadilah Supari gezegd op een topontmoeting in Jakarta. Sinds de jaren vijftig sturen landen gratis monsters van griepvirussen naar de WHO, voor onderzoek en de productie van griepprikken. Het Aziatische land, waar de H5N1-vogelgriep heerst, was daarmee in december opgehouden. Het protesteerde daarmee tegen het gebruik van de monsters voor commerciële vogelgriepvaccins. In Jakarta, waar afgevaardigden van zo`n twintig landen waar vogelgriep voorkomt, aanwezig waren, werd besloten dat farmaceutische bedrijven over het gebruik van Indonesische virussen met de regering van dat land moeten onderhandelen. Het gaat om een tijdelijke regeling.