Ik verveel me niet!

Uit louter creativiteit reageer ik hierbij op het artikel over het proefschrift `Uit Verveling` van Awee Prins, waarin hij verveling probeert te verklaren (nrc.next, 27 maart). Ik verveel me namelijk nooit! Deze staat van zijn impliceert dan ook zeker geen berusting in `al dat is`. Het vergt juist een pro-actieve houding om niet ten prooi te vallen aan dodelijke verveling. Wanneer je jezelf goed kent, weet je op welke wijze je de verveling een stap voor kan blijven. In creativiteit toont zich de ware levenskunstenaar. Zo kon men mij hedenmiddag, rond een uur of drie, zittend in de zon, ogenschijnlijk verveeld aantreffen. Maar ik was toch mooi een uurtje aan het filosoferen!

Brieven en opiniestukken o.v.v. personalia sturen naar opinext@nrc.nl

    • Sasja Verweij Vinkeveen