Havana-sigaren vellen Diego Maradona

maraziek.jpgDe 46-jarige voetballer Diego Maradona is gisteravond om half tien ´s avonds met spoed opgenomen in een ziekenhuis van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De volgens de Argentijnen beste voetballer aller tijden kreeg gisternamiddag een beroerte. Zijn lijfarts Alfredo Cahe liet na de opname in een verklaring weten dat het instorten van Maradona te wijten is aan overmatig roken, eten en drankgebruik. Het goede nieuws, zo staat expliciet in het medische bulletin, is dat de gang naar het ziekenhuis van ´Pluisje´ ,,geen verband houdt met verslaving aan gevaarlijke drugs.´´

 

 

 

 

 

Het nieuws over Maradona komt nadat er de afgelopen weken in de media steeds meer verhalen verschenen over het uitbundige nachtleven van de voetbalspits. Hij maakt lange nachten in de disco´s, eet pizza´s zoals in oude tijden en is kettingroker van dikke Cubaanse sigaren. Geen goede gewoonte voor de man die precies drie jaar geleden ook op een vergelijkbare manier belandde in het ziekenhuis. Hij was toen vijftig kilo te zwaar.

maraziek2.jpgMaradona leek op te knappen na het ondergaan van een maagverkleining in Colombia. Hij begon weer te voetballen en presenteerde een eigen televisie programma La Noche del 10 (de nacht van nummer tien) dat zeer hoge kijkcijfers behaalde.

Maar nu is Maradona weer even bolrond als een paar jaar terug. Hij zou een dezer dagen naar Zwitserland gaan om onder medische begeleiding af te vallen. Het is onduidelijk of dit nu nog doorgaat.

Deze maand werd ook bekend dat er een onderzoek loopt naar belastingontduiking door Maradona. Televisie programma´s werden in Argentinië gisteravond onderbroken met breaking news over Diego. Zijn twee dochters Dalma en Gianinna staan naast zijn bed. Fans verzamelen zich bij het Sanatorium Güemes om te bidden.

 Ps. De foto´s van de muurschildering heb ik gemaakt in Rio de Janeiro. Te zien is dat zelfs de Brazilianen Maradona adopteren. Heel opvallend. In Argentinië zal het niet meevallen om een beeltenis van Pele te vinden.

    • Marcel Haenen