Ex-trainer Reker wordt algemeen directeur PSV

De top van PSV ondergaat volgend jaar een flinke gedaantewisseling. De belangrijkste wijziging is dat Jan Reker algemeen directeur wordt van de club, waardoor de Eindhovense voetbalclub niet langer een voorzitter of directievoorzitter heeft. Verder treedt Jan Timmer terug als president-commissaris.

Reker is de eerste verantwoordelijke die niet uit de gelederen van naamgever en hoofdsponsor Philips komt. Reker (58) was in de jaren tachtig al eens trainer van de club. Hij leidde vanaf 1995 de vereniging Coaches Betaald Voetbal.

De huidige voorzitter van PSV is Frits Schuitema, die afgelopen seizoen de taken op interimbaas overnam van Rob Westerhof. Al bij zijn aantreden maakte Schuitema bekend te streven naar een organisatie waarin een algemeen directeur de dagelijkse leiding zou hebben over de club. Zelf schuift Schuitema door naar de functie van voorzitter van de raad van commissarissen.

De 74-jarige Timmer maakte zijn beslissing terug te treden als president-commissaris gisteren bekend op een personeelsbijeenkomst. „Het was nu hoog tijd om te gaan. Het hoogtepunt van mijn periode waren natuurlijk alle landstitels. Daar doe je het als club voor. Ik denk dat Fris Schuitema een uitstekende opvolger is. Hij heeft zoveel meegemaakt bij PSV, heeft veel ervaring als commissaris en kent de club door en door.”

Ook op commercieel gebied krijgt PSV een nieuwe directeur. Rob Ribbers verlaat PSV op 15 mei en wordt opgevolgd door Marcel van den Bunder, die nu directeur van een hotel is.

PSV maakte eerder deze week bekend voor het eerst sinds jaren weer winstgevend te zijn. De club behaalde over vorig seizoen een winst van 2,5 miljoen euro. De verbetering ten opzichte van een seizoen eerder – toen een verlies van 10,8 miljoen werd geleden – werd vooral veroorzaakt door een positief resultaat op vergoedingssommen.

De netto omzet van PSV daalde licht van 64,9 miljoen euro naar 62,9 miljoen. De totale bedrijfslasten daalden met 3,1 miljoen euro tot 51,9 miljoen, exclusief de rentelasten van 8,2 miljoen.

Voor het lopende seizoen 2006-2007 verwacht PSV opnieuw een positief resultaat ondermeer op basis van de behaalde revenuen uit de Champions League. Eerder deze maand bereikte de Nederlandse landskampioen ten koste van Arsenal de kwartfinales. (ANP)