Even wisselvallig

De lucht is vochtiger geworden en er zijn buien ontstaan, maar een terugkeer van het zonnige lenteweer is alweer in zicht. Want zaterdag klaart het op waarna twee zonnige dagen volgen.

Vanavond valt er verspreid over het land nog een enkele (onweers)bui, later op de avond en vooral vannacht is het droog. Bij weinig wind wordt het nevelig en bovendien kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar minimaal een graad of 4.

Morgenochtend is het nevelig, maar de mist verdwijnt snel. Vervolgens heeft het zuiden van het land waarschijnlijk al snel weer met buien te maken en die bewegen langzaam noordwaarts. ’s Middags kan het dan tot in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland af en toe regenen, terwijl het in de noordelijke provincies droog blijft. Verder komen wolkenvelden voor, wordt het maximaal 10 graden aan de kust tot 14 in Twente en waait er een hooguit matige oostelijke wind, rond kracht 3.

Zaterdag klaart het vanuit het noorden flink op, maar in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg duurt het waarschijnlijk tot (ver) in de middag voordat de zon doorbreekt. Bovendien kan daar in de ochtend motregen vallen. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 12 en 16 graden en er waait een vrij stevige noordoostenwind, kracht 3 tot 5. Zondag en maandag leveren zonnig weer op. Daarbij wordt het iets zachter met in het binnenland maximumtemperaturen van om en nabij 17 graden.