De kroon op het werk

De kroon op het werk Onder de titel De kroon op het werk is in het Dordrechts Museum een uitgelezen overzicht van de Nederlandse schilderkunst tussen 1670 en 1750 te zien, volgens de regels van de classicistische kunsttheorie. Vanuit de hele wereld zijn de beste werken ingevlogen voor een verhelderende expositie. De gezaghebbende boeken van Houbraken en De Lairesse liggen in een vitrine en aan de wanden is te zien wat zij en hun tijdgenoten als Cornelis Troost, Godfried Schalcken en Jan Weenix maakten. T/m 28 mei Dordrechts Museum, Museumstr. 40, Dordrecht. Di-zo 11-17u

Onder de titel De kroon op het werk is in het Dordrechts Museum een uitgelezen overzicht van de Nederlandse schilderkunst tussen 1670 en 1750 te zien, volgens de regels van de classicistische kunsttheorie. Vanuit de hele wereld zijn de beste werken ingevlogen voor een verhelderende expositie. De gezaghebbende boeken van Houbraken en De Lairesse liggen in een vitrine en aan de wanden is te zien wat zij en hun tijdgenoten als Cornelis Troost, Godfried Schalcken en Jan Weenix maakten.

T/m 28 mei Dordrechts Museum, Museumstr. 40, Dordrecht. Di-zo 11-17u