Alicia en Alexia zijn afgekocht

Koningin Beatrix en de prinsessen Irene, Margriet en Christina hebben een financiële regeling getroffen met de buitenechtelijke dochters van Prins Bernhard. Voor een onbekend bedrag doen de Amerikaanse Alicia (54) en de Franse Alexia (39) afstand van hun erfdeel in drie panden van de prins in Soest die nog worden bewoond door ex-medewerkers. Dat schreven kranten van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) gisteren op basis van de akte waarin de verdeling van Bernhards nalatenschap deels is vastgelegd. Bernhard schatte de erfenis van hem en prinses Juliana op maximaal 200 miljoen euro, zo stond in een interview dat de Volkskrant kort na zijn dood publiceerde. Ook schreef de GPD dat Bernhard zijn testament zes dagen voor zijn overlijden op 1 december 2004 nog heeft gewijzigd. Om wat voor wijziging het gaat, is niet duidelijk. Wel was bekend dat Bernhard al zijn dochters een gelijk deel van de erfenis wilde geven. (NRC)