Xbox Elite

Spyshot van de Xbox Elite

Sinds de Sony PlayStation 3 in Nederland verkrijgbaar is – een week – wordt er op het web driftig gediscussieerd over een nieuwe versie van de Xbox 360. Want die spelcomputer kwam in het najaar van 2005 uit en is vergeleken met de Sony enigszins verouderd: geen HDMI-uitgang (om het apparaat zonder signaalverlies aan een groot scherm te koppelen) en een te kleine harde schijf van 20 GB. Op verschillende weblogs staan spyshots van de Xbox 360 Elite. Het zijn mistige telefoonfoto’s van een rekje zwarte Xboxen die over een 120 GB grote harde schijf en HDMI zouden beschikken. Microsoft probeert de concurrentie de loef af te steken met een prijs van 480 dollar, luidt het gerucht. De PlayStation 3 kost 600 euro voor een versie met 60 GB schijf. Aan Sony’s Blu-Ray-speler kan de elite-Xbox echter nog niet tippen.

Marc Hijink

Meer ‘bewijsmateriaal’ van de Xbox Elite op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink