Twee Caravaggio`s teruggevonden in Royal Collection

rotterdam, 28 maart. Twee schilderijen uit de Britse Royal Collection die eeuwenlang waren afgeschreven als waardeloze imitaties van Caravaggio, blijken nu toch door de Italiaanse meester geschilderd te zijn. De schilderijen, The Calling of Saints Peter (1603-1606) en Andrew and A Boy Peeling Fruit (1592), bevonden zich jarenlang in het depot van Hampton Court. Kunsthistorici hebben zes jaar lang onderzoek gedaan naar de werken, die bedekt gingen onder een dikke laag stof en vergeeld vernis. De doeken, die samen een geschatte waarde hebben van 74 miljoen euro, zijn vanaf vrijdag voor het eerst weer te zien, op de tentoonstelling The Art of Italy in Buckingham Palace in Londen.

Rectificatie / Gerectificeerd

Het bericht Twee Caravaggio ’s teruggevonden in Royal Collection (28 maart, pagina 9) benoemde twee schilderijen van Caravaggio verkeerd. De juiste titels zijn: The Calling of Saints Peter and Andrew (1603-1606) en A Boy Peeling Fruit (1592).