Televisie Film van de Dag

Scène uit Shara/Shara Sju (Naomi Kawase, 2003, Japan). scene uit de film Shara (2003) alternatieve titel: Sharasojyu Zur ARTE-Sendung am 28. März 2007 um 23.40 Uhr Shara - Licht und Schatten Bildunterschrift: Am Festtag des Gottes Jizo, Schutzpatron der Schwangeren und Kinder, holt nicht nur Yu (Yuka Hyyoudo, Mi.) zu einem großen Befreiungsschlag aus. Bildrechte: ARTE F Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Jechoux +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

Shara/Shara Sju. Deze prachtige Japanse film over rouwverwerking begint met de stemmen van de tweeling Kei en Shun, die op een achterplaats bezig zijn inkt van hun knieën te schrobben. Het duurt even voor de camera ze gevonden heeft. Dan springt Kei op. „Kom”, roept hij naar z’n broertje. Ze beginnen te rennen door de straten van het oude stadje Nara, in het zuiden van Japan. Shun rent achter Kei aan, de camera weer achter Shun.Soms is de camera beiden even kwijt, als ze in het doolhof van straatjes al een hoek om zijn. Deze filmische keuze weerspiegelt wat Shun dan overkomt. Plotseling is hij Kei kwijt. Eventjes was hij uit zicht. Hij blijkt verdwenen.Als Shun na lang zoeken huiswaarts keert, vragen zijn ouders waar Kei is. Weg. „Meegenomen door de geesten”, zegt een buurvrouw. Duits ondertiteld.(Naomi Kawase, 2003, Japan), Arte, 23.35-1.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg