Stunten met motor

Omdat alle eersteklas Marvel-comics nu wel zo`n beetje verfilmd zijn, grijpt Ghost Rider noodgedwongen terug op een tweederangs strip waarin stuntmotorrijder Johnny Blaze zijn ziel verkoopt aan Mefistofeles om het leven van zijn aan kanker lijdende vader te redden. Hij wordt de premiejager van de duivel en verandert `s nachts in Ghost Rider, een op een chopper (dezelfde als in Easy Rider) rijdend figuur wiens hoofd transformeert in een door vlammen omgeven skelet. Hij moet de aarde redden van een stel gevallen engelen die het op een magisch document hebben gemunt. Wat volgt zijn stunts met een motor, stunts met een chopper, veel vlammen, gedoe met een jeugdliefde en Mefistofeles - gespeeld door Peter Fonda met groene contactlenzen - en weer veel stunts met motors en pyrotechniek; de special-effects hebben een flinke duit gekost. Het is ridicuul, voor sommigen wellicht aanstekelijk ridicuul, met een laconieke Nicolas Cage die door zijn rol slaapwandelt. De diep bassende voice-over van Sam Elliott is een lichtpuntje, omdat die zo doet denken aan zijn voice-over bij The Big Lebowski.

Ghost Rider. Regie: Mark Steven Johnson. Met Nicolas Cage, Eva Mendes, Wes Bentley, Peter Fonda, Sam Elliott. In: 33 bioscopen.