Solvabiliteit van Zorg en Zekerheid ruim op orde

In het artikel `Zorgpremie 40 euro omhoog in 2008` geeft de heer Keuzenkamp zijn mening over de financiële problemen bij ONVZ (NRC Handelsblad, 23 maart). Hij stelt dat deze problemen ”zich vooral zullen voordoen bij de vroegere ziekenfondsen, zoals Zorg en Zekerheid en Azivo. Bij hen staat het zweet in de handen.” Hij adviseert de toezichthouder (De Nederlandsche Bank) daarom een ”hartig woordje met het bestuur van Zorg en Zekerheid te spreken over de solvabiliteit.” De van oudsher particuliere verzekeraars zijn volgens hem wel solide.

Helaas heeft Keuzenkamp niet vooraf zijn licht opgestoken bij de DNB. Dan had hij vernomen dat onze solvabiliteit ruim op orde is. Eind 2006 bedraagt de solvabiliteit 217 procent op de aanvullende verzekeringen en 152 procent op de hoofdverzekering, wat als ruim voldoende gekwalificeerd wordt.