Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is zangeres Ellen ten Damme. Zij kreeg borstkanker, maar dat belette haar niet om voluit haar leven te leiden. Ten Damme geeft commentaar op o.m. de documentaire van Rob Hodselmans die de zware periode vastlegde in de documentaire As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to. Een groot deel van de muziek van deze documentaire, die binnenkort is te zien, komt van Ten Damme’s nieuwe album Impossible girl. Radio1, 19.04-20.04u.

Desmet live. Cultuurhistoricus Dirk Jan Verdonk vertelt over zijn lezing De filosofie van het vegetarisme, waarin o.m. wordt onderzocht waarom mensen eigenlijk vegetariër worden. Olga Bernadez Cid, Franco-specialiste, geeft commentaar op de film Salvador over de Catalaanse anarchist Salvador Puig Antich. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Gesprek met Lex ter Braak van het kunstfonds. Hij geeft commentaar op het kunstbeleid in Nederland. „Het stimuleren van slechte en middelmatige kunst getuigt van cultureel gedoogbeleid”, aldus Ter Braak, die vertelt hoe het anders moet. Concertzender, 20.02-22.00u.