Prins wijzigde vlak voor dood testament

Zes dagen voor zijn overlijden heeft Prins Bernhard zijn testament nog gewijzigd. Dat schrijven de kranten van de GPD (Geassocieerde Pers Diensten) vandaag.

Zij baseren zich op de akte waarin de verdeling van een deel van zijn nalatenschap is geregeld.

Volgens de kranten hebben koningin Beatrix en de prinsessen Irene, Margriet en Christina inmiddels een financiële regeling getroffen met hun twee buitenechtelijke halfzussen, Alicia (54, Amerikaanse) en Alexia (39, Française). Prins Bernhard wilde al zijn dochters een gelijk deel van de erfenis geven. Volgens de GPD hebben de koningin en de prinsessen een bedrag betaald waarvoor de halfzussen hebben afgezien van hun erfdeel in drie panden van de prins in Soest die nog worden bewoond door zijn ex-medewerkers. De hoogte van het bedrag is niet bekend. Ook is onduidelijk of voor de rest van de erfenis eveneens een afkoopconstructie is bedacht.

Bernhard overleed op 1 december 2004. Hij schatte de waarde van de nalatenschap van hem en prinses Juliana, die op 20 maart 2004 overleed, op maximaal 200 miljoen euro, stond in een interview met hem dat de Volkskrant na zijn overlijden publiceerde. In datzelfde interview, gebaseerd op negen gesprekken met de prins, maakte hij bekend dat hij twee buitenechtelijke dochters had, en niet één, zoals was aangenomen.

Nu, ruim twee jaar na het overlijden van de prins, zijn nog niet alle bezittingen verkocht. De villa De gelukkige Olifant in Italië staat al een jaar te koop.