Lightrail door Leids centrum definitief van de baan

Den Haag, 28 maart. Het tracé van de lightrailverbinding RijnGouweLijn door de Leidse Breestraat is definitief van de baan. Dat heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad in Leiden gisteravond besloten. Daarmee schaart de raad zich achter de uitslag van het referendum over de RijnGouweLijn van drie weken geleden. Bijna zeventig procent van de opgekomen Leidenaren wees toen de komst van de sneltram door de binnenstad af. Het college van B en W had al voor het referendum aangegeven zich aan de uitslag te zullen conformeren. Het raadsbesluit van gisteren betekent overigens niet dat er helemaal geen lightrailverbinding door Leiden komt, zo liet een gemeentewoordvoerder weten. Volgens hem is alleen het tracé door de Breestraat nu definitief geen optie meer.