Kwart sterfgevallen jonge Chinezen te wijten aan zelfmoord

Peking. Een op de vier sterfgevallen in China onder jonge mensen is te wijten aan zelfmoord. Dat heeft de door de staat gecontroleerde China Daily gisteren gemeld. Volgens de krant, die de Chinese vereniging van geestelijke gezondheidszorg citeert, is 26 procent van de sterfgevallen in de leeftijdscategorie van 15 tot 34 jaar het gevolg van zelfmoord. Om hoeveel zelfmoorden het gaat, wordt niet gemeld. De laatste algemene cijfers dateren uit 2003. In dat jaar sloegen 250.000 Chinezen de hand aan zichzelf. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten, die ruim vier keer zo weinig inwoners tellen, pleegden in 2003 31.500 mensen zelfmoord. Het onderzoek vond plaats onder 140.000 scholieren in dertien provincies en gemeenten. Op de vraag naar hun ideale wereld schetsten de ondervraagde kinderen zichzelf zonder schooluniform, voorgeschreven haardracht en zonder het toezicht en de controle van leraren en ouders.