Kinderen vrij na gijzeling in bus

Kinderen vrij na gijzeling in bus Manila, 28 Maart. De eigenaar van een kinderdagverblijf in de Filippijnse hoofdstad Manila nam vanochtend ruim dertig kinderen in een bus in gijzeling, naar eigen zeggen om beter onderwijs voor armen af te dwingen. Aan het begin van de middag liet hij hen ongedeerd vrij, zoals hij eerder had beloofd. De man had de kinderen meegenomen voor een dagje uit en dwong de buschauffeur naar het gemeentekantoor in het centrum rijden. Al vaker trok hij de aandacht met protestacties, onder andere door in 1989 twee priesters te gijzelen. Foto Reuters Children look out of a school bus in Manila March 28, 2007. Two armed men took over the school bus on Wednesday and were holding 32 children and two teachers hostage, police and television reports said. REUTERS/Cheryl Ravelo (PHILIPPINES) REUTERS