Internet Voorkeur

De Pers. Als gratis krant bestaat De Pers nu een paar maanden. Met de komst van een website is even gewacht, maar sinds deze week is de krant ook online te vinden: www.depers.nl.

Het is een overzichtelijke nieuwssite met een interactief karakter, waar behalve de eigen berichten van De Pers veel ruimte is gereserveerd voor grotendeels Nederlandse nieuwssites, onder het kopje Nieuwsbronnen.

De discussies over nieuwsberichten moeten in de eerste week nog een beetje op gang komen, maar de krant doet wel een oproep aan experts op allerlei gebied om zich te melden en een zinnige bijdrage te leveren aan de webdialoog. Het begrip ‘expert’ dient ruim genomen te worden: „Of u weet precies waar de snoeken bijten, of u rijdt al 30 jaar BMW, of u bent gepromoveerd moleculair bioloog, of u runt de Nederlandse fanclub van Britney Spears.”

Alleen geregistreerde lezers krijgen nieuwsbrieven en hebben de mogelijkheid om de site te personaliseren en zo artikelen van bepaalde rubrieken weg te laten of toe te voegen.

Opmerkelijk: geregistreerde bezoekers van de website wordt ook gevraagd of ze een petitie willen ondertekenen om het Eredivisievoetbal weer terug te krijgen bij de publieke omroep.

Bekijk de site van De Pers op www.depers.nl