Franse politie vecht met jeugd in Parijs

Franse politie vecht met jeugd in Parijs Parijs, 28 maart. In en rond het treinstation Gare du Nord in de Franse hoofdstad Parijs hebben gisteren urenlange gevechten plaatsgehad tussen de politie en een groep van ongeveer honderd jongeren. Het geweld begon toen de politie een 33-jarige zwartrijder arresteerde. Aanwezige jongeren op de foto onherkenbaar gemaakt vonden dat ze hierbij buitensporig geweld gebruikte en bekogelden haar met flessen, vernielden automaten en plunderden winkels in het station. De politie probeerde met traangas, knuppels en honden de relschoppers uiteen te drijven. Jongeren riepen beledigingen aan het adres van presidentskandidaat Nicolas Sarkozy, die als minister van Binnenlandse Zaken tijdens de rellen in de Franse voorsteden in 2005 de relschoppers „tuig” noemde. Het duurde uren voordat de politie het station had schoongeveegd, waarop de gevechten zich verplaatsten naar de omliggende straten. Negen relschoppers zijn opgepakt. Twee mensen raakten gewond. AFP A man throws a metal object during riots at the Paris Gare du Nord railways station, 27 March 2007. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT AFP