Eerherstel voor Rostropovitsj

Moskou, 28 MAART. De Russische cellist Mistislav Rostropovitsj heeft gisteravond zijn tachtgste verjaardag gevierd op een galabijeenkomst in het Kremlin in Moskou. Rostropovitsj en zijn echtgenote, de sopraan Galina Visjnevskaja, werden ontvangen door president Poetin. In 1974 verloren zij hun Russische staatsburgerschap wegens hun dissidente houding en vestigden ze zich in de Verenigde Staten. Nu prees Poetin Rostropvitsj` verdiensten als briljant musicus en als vastbesloten activist voor de mensenrechten en voor de idealen van democratie. Poetin reikte hem vervolgens de Orde van Verdienste voor het Vaderland uit. ”Ik voel me de gelukkigste man van de wereld”, zei Rostropovitsj. Hij is kort geleden ontslagen uit een Moskouse kankerkliniek, waar hij ook werd bezocht door Poetin.