Doodsoorzaak: overdosis pillen

De autopsie maakte een einde aan zes weken vol geruchten. Anna Nicole Smith, de Amerikaanse verpersoonlijking van ‘een beroemdheid’, is overleden aan een overdosis medicijnen. Het was geen zelfmoord, geen moord, zo luidde gisteren in Florida het verslag van het politieonderzoek. „We hebben niets gevonden dat wijst op vuil spel”, zei Charlie Tiger van de lokale politie.

Volgens Amerikaanse onderzoeker D. Joshua Perper was de doodsoorzaak het gebruik van het sterke slaapmiddel chloralhydraat in combinatie met minstens acht andere medicijnen die alleen op recept te krijgen zijn, gevoegd bij griep en een bacteriële infectie die ze had ontwikkeld door medicijnen te injecteren in haar billen.

Anna Nicole Smith werd beroemd als ‘Playmate van het jaar’ en om haar huwelijk met een 89-jarige miljardair. Na zijn dood liep de strijd over de erfenis met de zoon van haar overleden echtgenoot tot aan het Hooggerechtshof. Die strijd kreeg wereldwijd veel publiciteit. (AP)