Barometer toont daling

De luchtdruk is dalende, een weersverandering is op komst. Dat resulteert in een aantal buien die vanuit het zuiden ons land binnentrekken. Daarna lijkt een vrij zonnig weekeinde op komst. Een eerste bui zou rond het avonduur al in de Limburgse heuvels kunnen vallen.

Gedurende de avond en nacht maken de drie zuidelijke provincies kans op een enkele bui. De droge lucht waarin we de afgelopen dagen verkeerden wordt ondertussen geleidelijk vochtiger en er vormt zich verspreid enige nevel of een mistbank. Op de koudste plek koelt het af tot een graad of 3.

Morgen trekken meerdere wolkenvelden vanuit België het land in. In het noorden is het ‘s ochtends nog zo goed als zonnig, elders wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vormen zich een paar buien, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. Het zou best kunnen dat een lijn met stevige onweersbuien van zuid naar noord over het land beweegt. De wind draait via zuidoost naar zuidwest en de temperatuur stijgt naar 14 à 15 graden.

In de vochtige atmosfeer ontwikkelt zich morgenavond flink wat nevel en mist. Met die slechte zichtcondities begint de vrijdag. Geleidelijk worden mist en nevel dunner, maar er blijft veel bewolking over. Er vallen een paar buien, vooral in het zuiden. De meeste neerslag wordt boven België verwacht, maar als die zone iets noordwaarts opschuift kan ook in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg lokaal meer dan 5 millimeter vallen.