7 Foto bewerken

Brad Pitt op oudere leeftijd

Face transformer

http://morph.cs.st-andrews.ac.uk// Transformer/

Altijd al willen weten hoe je er over vijftig jaar uit zal zien? Medewerkers van de universiteit St. Andrews ontwikkelden een virtueel programma waarmee je een pasfoto digitaal kan verouderen. De transformer werkt als volgt: upload een foto en selecteer je geslacht, leeftijdsgroep en ras. Behalve het verouderen van een afbeelding, kan de foto ook een verjongingskuur ondergaan. Selecteer hiervoor de opties baby, kind of tiener. Maar ook het veranderen van ras is een optie. Bewerk de foto zo, dat je eruit ziet als iemand van Afrikaanse, Euraziatische of Aziatische origine. Bovendien kan de foto in de geest van kunstenaars als Botticelli en Modigliani, maar ook in de stijl van de Mangacartoon bewerkt worden. Nog niet moe van het transformeren? Het ondergaan van een geslachtsverandering of er uit zien als een aapmens behoort ook tot de mogelijkheden. (RH)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Carola Janssen en Hans Nijenhuis