6 Buurten

Buren leren kennen

www.buurtlink.nl

Een tijdje terug probeerde de overheid kinderen te stimuleren meer buiten te spelen door ze naar een website te lokken. Bijna net zo gek is wat Buurtlink probeert te doen: via internet de sociale cohesie in een wijk bevorderen. En toch is het een aardig initiatief. Via je postcode krijg je nieuwsberichten, aanbiedingen en oproepen over dingen die in je eigen buurt spelen. Vooralsnog wordt het merendeel (het regionieuws, een weerbericht, marktplaatsaanbiedingen en de agenda) geleverd door derden. Het idee is echter dat buurtbewoners elkaar op de hoogte houden over het wel en wee in de wijk, en zichzelf aanbieden voor klusjes of laten weten dat ze vrijwilligers zoeken. Ook maatschappelijke organisaties krijgen ruimte om activiteiten aan te kondigen. De site heeft gisteren een nieuw jasje gekregen en lijkt nu klaar voor het grote werk. Ik zag al een poetsman die bij mij in de buurt een werkhuis zoekt. Interessant… (CJ)