1 Uit eten met iens

Mme. Maigret

Gerard Scholtenstraat 37b, RotterdamTelefoon (010) 466 33 67Keuken open 18.00-21.15, za-ma geslotenGem. prijs 3-gangen à la carte 27,50 euro

Guus van Otterloo, voormalig wijnhandelaar maar nog steeds francofiel à plein temps, zet in zijn bistro à vin eerlijke en simpele gerechten uit de Franse plattelandskeuken op tafel. Zo puur tref je het niet vaak meer. Op het menu staan drie voor-, hoofd- en nagerechten, waarbij elke week één gerecht per gang wisselt, zodat de kaart zich in drie weken tijd vernieuwt.

uitstekend | Vooraf kregen we duivenborst met zuurkool en een spinaziesalade met forel en garnalen. Als hoofdgerecht hebben we mogen genieten van de beste lende in tijden. Ook op het dessert en kaasplankje, valt niets aan te merken. (18-02-2007 F.J.K. van den B te Oud-Beijerland)

goed | Het eten was lekker, wel weinig keus (3 per gang), maar dat vind ik juist goed! Elke maand wisselt een gerecht, dus ook als je vaker gaat kun je kiezen. De wijn was wat jong, maar zowel de escargots, als de salade met avocado waren super lekker! (24-01-2007 L. van W. te Rotterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens