Zonnige woensdag

Ook morgen ziet de dag er zonnig uit. Daarna drijven vanuit Frankrijk geleidelijk wolkenvelden binnen en zullen een paar buien vallen, met kans op onweer.

Die buien zijn momenteel nog actief ver ten zuiden van Nederland; in Spanje en boven de Golf van Biskaje. Bij ons krijgen we een heldere nacht waarin de temperatuur daalt naar een graad of 5.

Morgen overdag warmt het vervolgens op tot rond 16 graden. De wind is minder aanwezig dan de afgelopen paar dagen en gaat langzaam vanuit het zuidoosten waaien.

Boven het Franse land vormen zich verspreid een paar buien. Daar is de lucht ook een stuk vochtiger. In Nederland nadert die vochtigere lucht. In de nacht van woensdag op donderdag valt de wind grotendeels weg en kan verspreid nevel of enige mist voorkomen. Op de koudste plek koelt het af tot 2 graden.

Donderdag begint met enige mist en vooral in het zuiden met wat meer bewolking. Ook elders in het land drijven enkele wolkenluchten voorbij en vallen een paar buien.

Door de warme lucht aan het aardoppervlak in combinatie met een koude luchtlaag op 5 kilometer hoogte, is er ook onweer mogelijk (grote onstabiliteit). Aldus kan het op zomers onweer lijken. De maxima schommelen rond 17 graden.

Vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, met een paar losse buien. Waarschijnlijk zonder onweer, want de temperatuur aan de grond is dan wat lager.