Xbox 360 Elite

Sinds de Sony PlayStation 3 in Nederland verkrijgbaar is – een week geleden – wordt er op het web driftig gediscussieerd over een nieuwe versie van de Xbox 360 gaat stoppen. Want die spelcomputer kwam in het najaar van 2005 uit en is vergeleken met de Sony enigszins verouderd: geen HDMI-uitgang (om het apparaat zonder

xbox_elite2.jpgSinds de Sony PlayStation 3 in Nederland verkrijgbaar is - een week geleden - wordt er op het web driftig gediscussieerd over een nieuwe versie van de Xbox 360 gaat stoppen. Want die spelcomputer kwam in het najaar van 2005 uit en is vergeleken met de Sony enigszins verouderd: geen HDMI-uitgang (om het apparaat zonder signaalverlies aan een groot scherm te koppelen) en een te kleine harde schijf van 20 GB. Op verschillende weblogs staan spyshots van de Xbox 360 Elite. Het zijn mistige telefoonfoto’s van een rekje zwarte Xboxen die over een 120 GB grote harde schijf en HDMI zouden beschikken. Microsoft probeert de concurrentie de loef af te steken met een prijs van 480 dollar. En inmiddels zijn ook gedetailleerde foto’s beschikbaar. xbox_elite.jpg

De PlayStation 3 kost daarentegen 600 euro voor een versie met 60 GB schijf. Aan Sony’s Blu-Ray-speler kan de elite-Xbox echter nog niet tippen, want de HD-DVD van Microsoft blijft voorlopig alleen als optie beschikbaar.

Volgens Engadget.com zal de nieuwe Xbox in een gelimiteerde oplage verschijnen en een stukje koeler zijn dan zijn voorganger, die nogal wat ventilatiegeluid maakt. Behalve de behuizing zullen ook de controller en alle extra’s zwart worden uitgevoerd. Matzwart, anders zie je straks geen verschil meer met de PS3.

    • Marc Hijink