VS: geen doofpot bij dood sportman

Washington, 27 maart. Het Pentagon heeft geen bewijs gevonden voor strafbaar gedrag rond de dood van een populaire ex-footballspeler die als korporaal sneuvelde in Afghanistan. Na de aanslagen van `11 september` weigerde de succesvolle NFL-speler Pat Tillman een miljoenencontract en ging hij het leger in. Hij sneuvelde in april 2004. Het Pentagon wist binnen enkele dagen dat Tillman sneuvelde door vuur van eigen troepen, maar maakte dit pas weken na een landelijk uitgezonden herdenkingsdienst bekend. Dit wekte veel achterdocht bij de nabestaanden. Uit gisteren bekendgemaakt strafrechterlijk onderzoek blijkt dat er grove fouten zijn gemaakt bij de informatievoorziening aan de familie, maar dat er geen bewijs is voor een doofpot, noch voor opzet bij het doodschieten van Tillman.