Telefilm over zaak van Henk K.

IdtV Film produceert samen met de VPRO de telefilm De Fuik, die is geïnspireerd op de zaak van rijschoolhouder Henk K. uit Zeist. Hij verdween in 2005 met zijn vier kinderen en vrouw en dook een paar maanden later op in de bossen bij München. Het gezin bivakkeerde toen al weken in een huurauto.

De Fuik van regisseuse Mischa Kamp maakt deel uit van de telefilmreeks die vanaf het voorjaar van 2008 te zien is. De telefilm wordt geproduceerd met steun van het CoBO Fonds, het Stimuleringsfonds en het ministerie van OC&W. Andere telefilms zijn Bloedbroeders van Arno Dierckx (AVRO), Frankie E. 1980 van Hanro Smitsman (Humanistische Omroep), Hitte van Lodewijk Crijns (NPS), Niets Te Verliezen van Pieter Kuijpers (BNN) en Wijster van Paula van der Oest (VARA). De reeks van dit jaar begint 15 april met de uitzending van Zadelpijn. (ANP)