Tafeltennisvrouwen achtste bij EK landen

BELGRADO. De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn bij de Europese kampioenschappen voor landenteams als achtste geëindigd. De formatie verloor gisteren met 3-1 van Frankrijk. Alleen Li Jiao wist een partij te winnen. Hoewel dit de beste prestatie van een Nederlands vrouwenteam sinds jaren is, zal bij Oranje wellicht toch de teleurstelling overheersen. Het team kwam in Belgrado namelijk één zege te kort voor een medaille. In de kwartfinale kon Nederland zondag tot 2-2 Rusland bijhouden, waarna Elena Timina het laatste duel verloor. De Nederlandse mannen eindigden bij het toernooi in Belgrado als tiende. De tafeltennissers sloten tegen Rusland af met een nederlaag: 3-0. Zowel Barry Wijers, Trinko Keen als Merijn de Bruijn verloor zijn wedstrijd. Bondscoach Danny Heister had zichzelf vrijaf gegeven.