Rijn bij Keulen geblokkeerd door containers

Rijn bij Keulen geblokkeerd door containers Keulen, 27 maart. Over een lengte van twintig kilometer drijven er containers in de Rijn bij Keulen. Afgelopen zondag verloor het Duitse vrachtschip Excelsior 31 containers na een verkeerde manoeuvre. Het schip zou hebben geprobeerd te keren in de Rijn. Daarbij maakte het slagzij. Verschillende containers met gevaarlijke stoffen zijn inmiddels geborgen. Het schip was volgens de politie niet te zwaar geladen. De rivier blijft vermoedelijk tot eind deze week gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Circa 150 Nederlandse schepen zijn daardoor getroffen. De Rijn is de belangrijkste binnenvaartverbinding voor Nederland met de rest van Europa. Volgens verladersorganisatie EVO loopt de schade voor het Nederlandse bedrijfsleven in de miljoenen. „Alle vervoer naar Noordoost-Frankrijk, Bazel en de Donau ligt stil”, aldus een woordvoerder. Het betreft het vervoer van vooral graan, grond, olie, kolen, zand en containers. Foto Reuters A container lies partially submerged in the waters of the Rhine river in front of a container ship following an accident near Cologne March 26, 2007. The Rhine river was closed to shipping after the accident over the weekend, a fire brigade spokesman said on Monday. About 30 containers fell off a ship, the fire brigade said. Several have sunk and the river will remain closed until all have been recovered. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY) REUTERS