Radio Voorkeur

Desmet live. Geschiedkundige Beatrice de Graaf, één van de redacteuren van het boek Terrorisme vroeger en nu, praat over de maatschappelijke achtergronden van het terrorisme. Dichter en zanger Rick de Leeuw recenseert de voorstelling Maeterlinck van NT Gent, een coproductie met Toneelgroep Amsterdam, en schrijfster Marita Mathijsen praat over de Tachtiger Willem Kloos (1859-1938). Verder kijktips, recensies en besprekingen van nieuwe dvd’s. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Kamran Nazeer vertelt over zijn vertaalde roman Daar komen de gekken. Judith Schoneveld, artistiek leider van theatergezelschap Zeebelt, geeft commentaar op de foto I’m too sad to tell you van Bas-Jan Ader. En een gesprek met Bart Chabot over de drie-dichtbundels-in-één die verschenen onder de titel McPain. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa Luna. Gast Cees Dam over zijn expositie in de doopsgezinde kerk in Haarlem, waarvoor hij een avondmaaltafel en bijbehorend glaswerk ontwierp. Foto’s en maquettes op de tentoonstelling laten zien hoe een ontwerp ontstaat. Radio 1, 0.02u-2.00u.