nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Te lelijk. Een portret van de Brtise schrijfster Jane Austen mét een nachtmutsje is door uitgever Wordsworth Editions te lelijk bevonden voor gebruik op een boekomslag, zo meldt de BBC. Dat staat op het weblog boeken. „De uitgeverij besliste om Jane Austen (1775-1817) duchtig te fotoshoppen. Het klassieke, authentieke portret van Cassandra Austen uit de National Portrait Gallery werd voor het boek bijgewerkt met een laagje make-up en hair extensions. Ook het weinig flatterende nachtmutsje van Austen moest eraan geloven. Ik weet wel dat je een boek niet mag beoordelen aan de hand van het omslag. Maar jammer genoeg doen mensen dat wel. Wanneer je er aantrekkelijker uitziet, val je ook meer op,” zo argumenteert de uitgeverij. www.nrc.nl/boeken Cover van A Memoir of Jane Austen

Grote namen. Freek Staps heeft Philip Seymour Hoffman op het toneel zien spelen in een (relatief) klein New Yorks theater. Philip Seymour Hoffman won vorig jaar nog een Oscar voor zijn rol in Capote, maar hij is, schrijft Staps op het weblog New York, zo’n acteur die het liefst zo min mogelijk in Los Angeles rondhangt. „Hij gaat liever op de fiets naar zijn werk in het theater. En staat graag in een stuk waarvoor de moeder van zijn kind de kostuums ontwierp. Ik zag vorig seizoen Cate Blanchett, een paar maanden geleden Julianne Moore, twee weken geleden Vanessa Redgrave en nu dan Philip Seymour Hoffman. Julia Roberts heb ik maar overgeslagen. Ze werd door recensenten afgemaakt. Zo zijn die New Yorkers dan ook wel weer. Grote namen, prima. Maar ze moeten wel kunnen acteren.”

www.nrc.nl/newyork

Te lelijk. Een portret van de Brtise schrijfster Jane Austen mét een nachtmutsje is door uitgever Wordsworth Editions te lelijk bevonden voor gebruik op een boekomslag, zo meldt de BBC. Dat staat op het weblog boeken. „De uitgeverij besliste om Jane Austen (1775-1817) duchtig te fotoshoppen. Het klassieke, authentieke portret van Cassandra Austen uit de National Portrait Gallery werd voor het boek bijgewerkt met een laagje make-up en hair extensions. Ook het weinig flatterende nachtmutsje van Austen moest eraan geloven. Ik weet wel dat je een boek niet mag beoordelen aan de hand van het omslag. Maar jammer genoeg doen mensen dat wel. Wanneer je er aantrekkelijker uitziet, val je ook meer op,” zo argumenteert de uitgeverij.

www.nrc.nl/boeken