Jonge tennisploeg

Voor het Davis-Cupduel tegen Groot-Brittannië, volgende week in Birmingham, doet Jan Siemerink een beroep op drie tennissers van Jong Oranje. Dat maakte de nieuwe captain gisteren bekend. Robin Haase (19), Igor Sijsling (19) en Jesse Huta Galung (21) mogen het samen met oudgediende Raemon Sluiter en dubbelspecialist Rogier Wassen opnemen tegen gevestigde namen als Andy Murray, Tim Henman en Greg Rusedski.

„Het wordt geen gemakkelijke klus”, erkende Siemerink, die zelf zestien keer voor het Nederlandse team uitkwam. „Maar toch heb ik het volste vertrouwen in mijn spelers. Ze zijn gemotiveerd en zullen er alles aan doen om te winnen.”

Sijsling en Huta Galung kregen de voorkeur boven spelers als Dennis van Scheppingen, Melle van Gemerden en Martin Verkerk. Van Scheppingen is bezig aan zijn laatste seizoen(en) als prof en Van Gemerden is nog altijd herstellende van een herniaoperatie. En de lang geblesseerde Verkerk wist Siemerink niet te overtuigen met zijn rentree in Rotterdam, begin dit jaar. „Hij zag er niet fit uit”, oordeelde de nieuwe captain.

Nederland en Groot-Brittannië troffen elkaar twee keer eerder in Davis-Cupverband; beide landen wonnen één keer. Mocht Nederland volgende week verliezen, dan speelt het in play-offs om degradatie naar groep 2 te voorkomen.