Haar alras uitbreidende Benneton-kinderschare

Af en toe identificeer ik me met Angelina Jolie. Niet zozeer qua lipsituatie, of qua dat zij een beroemde ster is, of omdat er een videospel op haar gebaseerd is (of zij op het videospel, dat weet ik niet zeker), of omdat ze een VN-ambassadrice is. Maar meer qua kindersituatie. Af en toe denk ik namelijk dat ik op een dag een kind zal adopteren, net zoals Angelina gedaan heeft. (En dat ik vervolgens natuurlijk een relatie krijg met Brad Pitt, en dat alle bladen daar dan over gaan schrijven, en dat we dan ‘Braaf’ genoemd worden, net zoals Brad en Angelina altijd ‘Brangelina’ genoemd worden.)

Je kunt veel van Angelina zeggen, maar kinderen adopteren, dat kan ze als de beste. Daarom volg ik graag de berichtgeving over Angie (zo mag ik haar noemen) en haar zich alras uitbreidende Benneton-kinderschare, waar nu alweer een zoontje bijgekomen is. Het allerleukste kind dat Angie op dit moment in haar verzameling heeft, vind ik Maddox uit Cambodja. Verder is er Zahara, die komt uit Ethiopië. En Shiloh, die komt uit Angelina. En sinds vorige week ook Pax, en die komt uit Vietnam.

Leuke types allemaal, maar vooral Maddox heeft alles in zich wat een celebrity-kind zou moeten hebben. Hij kijkt altijd in de paparazzocamera met een koele, verveelde blik. En hij wisselt om de week van haarstijl. Als baby werd hij gespot met een hanekam, en nu heeft hij één platinablonde lok. Hij heeft ook een mat gehad, wat toen prompt in de mode kwam. (De mat in de mode brengen, dat vind ik knap.) Hij draagt armbanden van jade. En in een recent exemplaar van People Magazine – grote bron van Brangelina-nieuws – zag ik dat Maddox, net als veel mannelijke rockers, gelakte nagels heeft. Maar Maddox lakt ze niet gewoon zwart, nee, hij had zijn nageltjes om en om zwart en zilver gelakt. Met dit modestatement lag hij losjes over de schouder van Brad Pitt, die bij zijn zoon afsteekt als een totaal stijlloze zwerver.

Maddox zal op een dag beroemder zijn dan zijn beide beroemde ouders bij elkaar, dat is zeker. Tegen die tijd is de adoptietrend onder sterren natuurlijk compleet passé, vooral bij avant-gardisten als Maddox zelf. Ik ben benieuwd waar hij zijn kinderen vandaan zal halen.

    • Aaf Brandt Corstius