Eerste vluchten Airbus A380 avontuurlijk

Eerste vluchten Airbus A380 avontuurlijk Dulles, Virginia. De vijfjarige Gabriel Bernart-Shenk speelt met zijn modelvliegtuigje op het internationale vliegveld Washington Dulles. Achter hem staat het grootste en meest luxueuze passagiersvliegtuig ter wereld, de A380 van Airbus. Zondag is het toestel vertrokken voor een proefvlucht van Hongkong naar de Verenigde Staten. Bij een tussenstop in Frankfurt ontstond een vertraging door een technisch probleem. Voor de reparatie moest een reserveonderdeel vanuit het hoofdkantoor van Airbus in Toulouse worden overgevlogen naar Frankfurt. Toen de 467 passagiers weer op hun plek zaten, vertrok het toestel alsnog naar Washington. Vorige week maandag maakten al twee A380’s een proefvlucht over de Atlantische Oceaan. Beide vluchten verliepen probleemloos. De productie van de Airbus 380 heeft de afgelopen jaren forse vertraging opgelopen. Daarom heeft het bedrijf recentelijk een grote reorganisatie aangekondigd waarbij ongeveer 10.000 banen verloren zullen gaan. Foto Jim Young, Reuters Gabriel Bernart-Shenk, 5, plays with a model plane next to an Airbus A380 aircraft, the world's largest passenger plane, at Washington Dulles International Airport in Dulles, Virginia, March 26, 2007. REUTERS/Jim Young (UNITED STATES) REUTERS

De vijfjarige Gabriel Bernart-Shenk speelt met zijn modelvliegtuigje op het internationale vliegveld Washington Dulles. Achter hem staat het grootste en meest luxueuze passagiersvliegtuig ter wereld, de A380 van Airbus.

Zondag is het toestel vertrokken voor een proefvlucht van Hongkong naar de Verenigde Staten. Bij een tussenstop in Frankfurt ontstond een vertraging door een technisch probleem. Voor de reparatie moest een reserveonderdeel vanuit het hoofdkantoor van Airbus in Toulouse worden overgevlogen naar Frankfurt. Toen de 467 passagiers weer op hun plek zaten, vertrok het toestel alsnog naar Washington.

Vorige week maandag maakten al twee A380’s een proefvlucht over de Atlantische Oceaan. Beide vluchten verliepen probleemloos.

De productie van de Airbus 380 heeft de afgelopen jaren forse vertraging opgelopen. Daarom heeft het bedrijf recentelijk een grote reorganisatie aangekondigd waarbij ongeveer 10.000 banen verloren zullen gaan.