Belegger TCI voert druk op ABN Amro op

Rotterdam. Als ABN Amro niet ook openstaat voor gesprekken met andere partijen over een fusie of overname, overweegt het Britse hedgefonds TCI om naar de rechter te stappen. Dat zegt TCI-directeur Chris Hohn in zakenblad The Economist. ABN Amro kondigde vorige week aan exclusieve fusiegesprekken te voeren met de Britse bank Barclays. Volgens hedgefonds TCI, dat vorige maand in een brief aan ABN Amro aandrong op verkoop van de bank, is dat niet in het belang van aandeelhouders. TCI wil dat ABN een periode van twee maanden instelt waarin ook andere geïnteresseerde partijen de boeken van de Nederlandse bank kunnen onderzoeken. In The Economist zei TCI-directeur Hohn dat er sprake is van ”duidelijke verstrengeling van belangen” als ABN Amro achter gesloten deuren met Barclays tot een fusieovereenkomst komt. Op die grond zou hij de ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof een onderzoek naar wanbeleid kunnen laten instellen.