7 Luisteren

Genieten van countrymuziek

FM-radio

www.nederland.fm

Met radio heb ik een haat-liefdeverhouding. In de auto en als ik ga sporten, hoor ik ’m graag. Maar je zoekt je suf naar de zenders en heb je ze gevonden, dan ruist en suist het en je blijft afstellen. En verder zit radio gewoon niet in mijn systeem. Internet wel – en internetradio was voor mij een ontdekking. Zoals vroeger piraten met bakkies hun favoriete topvijf de buurt inslingerden, zijn de radioamateurs van nu op internet actief voor een wereldpubliek met podcasts (een soort vooraf opgenomen uitzending) of live radio. Geregeld stem ik af op oh-la-la.nl met Franse nummers uit de jaren ‘50-’60 bijvoorbeeld of luister naar jazz via accuradio.com. Nu is er ook een handige verzamelsite voor Nederlandse zenders: nederland.fm. Je vindt er onder meer Libelleradio – met de favoriete muziek van de lezeressen en Nashville FM voor de countryliefhebbers. De liefde bloeit als nooit tevoren. (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Janna Laeven, Viola Lindner en Gert-Jan Wondergem