5 Dvd

Meeslepende chemie

Ask the dust

Adviesprijs 19,99 euro

De twee hoofdpersonen in de film Ask the dust, een verfilming van de gelijknamige roman van John Fante uit 1939, vliegen elkaar voortdurend in de haren en zijn gelijktijdig tot over hun oren verliefd op elkaar. Zowel Arturo Bandini (Colin Farrell) als Camilla Lopez (Salma Hayek) zijn naar de VS gekomen om geluk en rijkdom te vinden. Beiden blijven echter straatarm. Arturo is slecht gemanierd en probeert dit te camoufleren door mooie kostuums te dragen. Wanneer hij eindelijk een paar dollar heeft weten te verdienen, geeft hij zijn geld direct weer uit aan uiterlijk vertoon. Hij is van Italiaanse komaf en hoopt door te breken als schrijver. Camilla is een uit Mexico afkomstige serveerster in een derderangs café. De chemie tussen beide hoofdrolspelers is meeslepend. Op de achtergrond spelen armoede en raciale kwesties een rol, alhoewel deze niet echt worden uitgediept. (GJW)