Zonnige voortzetting

Tot en met woensdag houden de zonnige condities aan. En tot en met donderdag volharden de hoge middagtemperaturen. Het is ’s middags in Nederland veelal een paar graden warmer dan op de Spaanse hoogvlakte. Daar vallen bovendien pittige buien.

Vanavond en vannacht koelt het, onder een heldere hemel, af tot een graad of 5, op de koudste plek tot zo’n 3 graden. De wind neemt wel wat af, maar gaat niet liggen.

Morgen trekt de uit het oosten waaiende wind opnieuw aan en staat er, voornamelijk op de Wadden, nu en dan een vrij krachtige bries, 5 Bft. De dag begint kil, maar door de ongehinderde zon warmt het op naar een graad of 15.

Ondertussen is het uitermate buiïg in Spanje en tegen de zuidwestkust van Frankrijk. Woensdag krijgt een groter deel van Frankrijk met enkele buien te maken. In de Benelux blijft het droog met veel zon en maxima tussen 14 graden op de Wadden en 17 graden ten zuiden van de grote rivieren.

Donderdag ligt Frankrijk onder de bewolking en in de buien, waarvan een enkele ook het zuiden en zuidwesten van ons land kan bereiken. Het is niet zeker of er ook daadwerkelijk neerslag bij ons valt, maar zo ja, dan kan dat een stevige bui worden, met tevens onweer. Er is dan ook al wat meer bewolking, maar het blijft zeer zacht met ruimschoots 16 graden. Er staat nauwelijks wind en dat maakt het weer voor het gevoel extra mild.