Volksbank wacht geduldig op Ullrich

Na zijn afscheid als renner werd Jan Ullrich pr-man bij het Oostenrijkse Volksbank. Gisteren was hij er nog niet.

De renners van Team Volksbank verkleedden zich gisteren in de auto’s op de Lammermarkt in Leiden, bij de start van de eerste wielerronde van het Groene Hart. Het Oostenrijkse team uit de Procontinentalklasse, de divisie net onder de ProTour, kwam onlangs in het nieuws als nieuwe werkgever van Jan Ullrich. De Duitse toprenner kondigde bij zijn afscheid aan dat hij pr-man zou worden. Tot nu liet hij zich nog niet zien bij de Oostenrijkers. „Jan is in Zuid-Afrika”, zegt ploegleider Johannes Korfler.

Wanneer meldt Ullrich zich?

„We zien het wel. Jan wil graag in de wielersport blijven, zonder al te veel in de schijnwerpers te staan. Daarom was hij laatst ook niet bij de ploegpresentatie. Hij hoeft niet op alle foto’s te staan. We zien het wel wanneer hij naar de koers komt.”

Hoe is het contact tussen Ullrich en Volksbank tot stand gekomen?

„Tobias Steinhauser, vriend en zwager van Ullrich, is bevriend met onze renner Harald Morscher. Jan woont op een half uurtje van de Oostenrijkse grens. Ze trainen al vijf jaar samen.”

Wat gaat Ullrich bij jullie doen?

„We hebben een jonge ploeg. Stel dat Jan er vandaag in Holland bij had kunnen zijn. Dat was voor onze renners een enorme stimulans geweest. Van zo’n grootheid neem je wat aan. En hij kan ons met zijn netwerk binnenbrengen in de grotere wedstrijden.”

In de Ronde van Duitsland is hij juist niet meer welkom.

„Belachelijk hoe sommigen in Duitsland hem kapot willen maken. Ze hebben allemaal veel geld aan Ullrich verdiend.”

Jullie hebben geen twijfels?

„Volksbank is zeer conservatief, ze hebben ons verzocht om terughoudend te zijn met Jan. Voor ons is dat geen probleem, voor Jan ook niet. Hij doet dit om ons te helpen. We hebben geduld. Ons doel ligt op de langere termijn.”